Home » Jo Malone London Cologne Intense Collection

Jo Malone London Cologne Intense Collection

A Jo Malone London Cologne Intense Collection a 2022-es karácsonyi limitált kiadáshoz tartozik. Az ünnepi csomagolást a díszdobozon lévő fehér nagy pettyek teszik teljessé. Nekem ez a design nagyon tetszik. Nem túl sok, nem túl tolakodó de mégis megmutatja, hogy egy téli kollekcióról beszélünk. Szerintem elég nehéz egy ilyen kifinomult márkának, apró stílus effektet adni a csomagolással, mikor az alap csomagolás is letisztult luxus érzetet ad.

Jo Malone London Cologne Intense Collection

A díszdoboz után térjünk is rá a tartalomra. Ez a szett öt kedvenc illatot tartalmaz. Ahogy azt a legutóbbi Jo Malone London karácsonyi gömbös bejegyzésemben is leírtam, ez a csomag 5, akár mini táskakompatibilis illatot foglal magába. Nagyon szeretem ezt a 9ml-es kiszerelést mert valljuk be mai kor divatja, hol az óriás táskákat, hol a miniatűr táskákat hozza újra a porondra így ezzel a mérettel sose lövünk mellé :) Nekem minden táskám kötelező darabja egy parfüm és nem a 100ml-eseket szoktam magammal hurcolni.
Az öt illat pedig:

  • Lime Basil & Mandarin
  • English Pear & Freesia
  • Wild Bluebell
  • Blackberry and Bay
  • Wood Sage & Sea Salt

Kik állnak az illatok mögött?

Az öt csodaillat mögött pedig három parfümőr orra áll. 1999-ben Jo Malone személyesen megteremtette a Lime Basil & Mandarin illatot. 2010-ben Christine Nagel, aki összesen 47 illatot készített a márkának és ezzel együtt az orrának nagyon hálásak éehetünk megalkotta az English Pear & Freesia illatot, ami húgom esküvőjének az egyik illata is lett :) Személy szerint én úg érzem külön köszönettel tartozom ezért a méltán híres parfümkészítő hölgynek. Szintén az ő nevéhez fűződik Wild Bluebell néven megismert illat, amit 2011-ben hoztak forgalomba. A Blackberry and Bay illat 2012-ben került a piacra és a hozzá tartozó orr nem más, mint Fabrice Pellegrin. Az úr egy igazi parfümőr dinasztia tagja, az illatok meghatározása és komponálása mondhatni a vérében van. Végül de nem utolsó sorban Christine Nagel nevét kell említenünk megint, mert 2014.ben megalkotta a Wood Sage & Sea Salt illatot.
Az illatok természetesen rétegezhetőek így mindenki maga állíthatja össze a kis illat kombinációját. Az illatok nem cologne-ok, ami biztosítják a lágyságot, olyannyira, hogy párosítani lehessen a különböző illatjegyeket és ezzel ne egy tolakodó tömény maszlagot alkossunk hanem egy kifinomult saját illatfelhőt.