Home » Virág Kerényi – AW22 Budapest Central Europian Fashion Week

Virág Kerényi – AW22 Budapest Central Europian Fashion Week

Virággal a Virág Kerényi márka tervezőjével beszélgetek a 2022-es őszi-téli kollekciójáról.

Szeretnék gratulálni a showhoz. Azt szeretném kérdezni, hogy hogy jött ez az éles váltás a bemutatód stílusában?

Szerettem volna egy éles váltás a korábbi bemutatóimhoz képest. Azt éreztem, hogy kezdenek beskatulyázni egy kristályos-színes-virágos világba, ami egyébként abszolút jellemző rám, de ez a mostani stílus is én vagyok, ilyen is tudok lenni. Azt érzem, hogy bármi tudok lenni, ami szeretnék, ezért szerettem volna most valami újjal robbatni, ami nem megszokott, nem színes virágos kristályos, hanem valami más.

VirágKerényi catwalk VirágKerényi catwalk VirágKerényi catwalk

Miért az abszolút fekete szín mellett döntöttél, és nem egy élénkebb szín mellett, mint például a pink?

Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy mi legyen a fő színem.A vásárlóimnak 2 csoportja van. Az egyik aki bolondul a színeimért, a másik pedig inkább a fekete színt keresi. Nagyon sokszor megkérdezték tőlem, hogy miért nincs több fekete szín a kollekcióban. Ennek hatására döntöttem úgy most, hogy jó, akkor legyen a mostani fekete. Az elmúlt 5 évben én is feketében voltam látható. Vicces volt, amikor megkérdezték hogy miért nem hordok színeket, ha már ilyen színes dolgokat tervezek. Szóval az egyik érv ez volt, a másik pedig egy családi ok.

VirágKerényi catwalk VirágKerényi catwalk VirágKerényi catwalk

Láttam az Instagram oldaladon, hogy nagyon népszerűek a színes melegítőid. A mostani bemutatódon az  őszi-téli kollekciót láthattuk, ez pedig a tavaszi-nyári kollekció része lesz? Ez fog most debütálni a webshopon?

Nem szoktam konkrét vázakra felépíteni a kollekciómat. Nincs éles határvonal a szezonok között, minden érzésből jön. A pandémia alatt rászoktam a kényelmes melegítők viselésére, mamiként szintén jó választás volt. Ami furcsa, mert mindig furcsán néztünk az anyukámmal az utcán melegítőt viselő lányokon, most pedig már én is közéjük tartozom. Nagyon szeretem mert kényelmes, és azt éreztem hogy ez egy piaci rés. Mindenki aki itthon tervez és gyárt melegítőt inkább a szürke, fekete, barna és fehér színeket használják. Szerintem pedig a télből pont az élénk színek hiányoznak. Ezek jókedvet okoznak, egy kis napsugarat és mosolyt is hoznak a télbe. Ezért is remélem, hogy a színes táskák mellett a színes melegítőkre is lesz igény.

VirágKerényi catwalk VirágKerényi catwalk VirágKerényi catwalk

Virág Kerényi oldala megtalálható itt. Előző szezonban készített interjú itt.