Home » EvelinFink – AW22 Budapest Central Europian Fashion Week

EvelinFink – AW22 Budapest Central Europian Fashion Week

Fink Evelinnel beszélgettem az EvelinFink márka tervezőjével. Sok bemutatóján jártam már és végre a Fashion Week kifutóján is színre lépett, így gyorsan el is kaptam egy interjú erejéig. :)

Az eddigi bemutatóiddal ellentétben a mostanin látszott hogy a Fashion Weekre lett szabva és formázva. Mi volt a koncepciód?

Igen, és ennek az az oka, hogy idén szeretnénk elindítani egy ready-to-wear kollekciót, ami kis szériában készül, és a bemutatón látott darabok már e koncepció mentén készültek.  Ezért is nagyon örülök, hogy sikerült eljönni és nem jött közbe semmi mert meg akartam mutatni, ezt az oldalamat is.

Azért volt más ez a bemutatóm, mint a többi, mert most nem csak a tervezői képességeimet szerettem volna megmutatni, hanem minden darabnál törekedtem arra, hogy hordható is legyen. Ez eddig nem volt mindig szempont nálam, hogy a hétköznapokban is lehessen hordani a darabokat. Természet ihletésű a kollekció, a hattyú kecsessége és esendősége inspirált, a légies mozgás és a szigorú merevség között játszva keltek életre a darabok. Ezek egyszerre ünneplik és bénítják meg a testet és a lelket, és ezt az anyaghasználattal is szerettem volna megerősíteni. Most a lágy selymek mellett a karakteresebb, merevebb anyagot is használtam, ami ebben a kollekcióban az ananászbőr volt. Ez egy vegán bőr, az ananászlevél rostjaiból állítják elő egy új, innovatív technológiai segítségével.

EVELINFINK catwalk2022 EVELINFINK catwalk2022 EVELINFINK catwalk2022

Most használtad először ezt az anyagot?

Igen, de még sokat akarok kísérletezni ezzel az anyaggal és remélem a későbbiekben is jól tudom majd használni. Kísérleti fázisban van, hogy hogyan lehet ezzel dolgozni.

EVELINFINK catwalk2022 EVELINFINK catwalk2022 EVELINFINK catwalk2022

Az EvelinFink ready-to-wear kollekciódat milyen célközönségnek tervezed? Kik lennének az ideális vásárlók?

Az ideális vásárlók azok, akik tudnak azonosulni ezzel a stílussal, ez mindenképp szükséges. Bárki lehet a vásárlóréteg tagja, az a lényeg hogy tudjon azonosulni a darabok mondanivalójával és a márkával. Azt gondolom a korosztálytól ez teljesen független, a fiataloktól az idősebb korosztályig  bárki felveheti.

EVELINFINK catwalk2022 EVELINFINK catwalk2022 EVELINFINK catwalk2022

A honlapját itt találjátok. További interjúkért ide kattints!