Home » Nini – AW22 Budapest Central Europian Fashion Week

Nini – AW22 Budapest Central Europian Fashion Week

Gratulálok a kollekcióhoz. Mesélj egy kicsit mert ez volt az első őszi-téli kollekciód a Fashion Weeken, mi volt az inspirációd?

Ez volt az első őszi-téli kollekció ahol ruhákat is bemutattunk, és nagyon figyeltünk arra, hogy a táskákról sem menjen le a fókusz, mert azok még mindig meghatározóak a márka életében. Az előző illetve a mostani szezonban is a családi nyaralások emlékei adták a fő inspirációt. Ezekhez nagy segítséget nyújtottak a régi családi képek, mivel fantasztikus élmények jöttek fel. Ezáltal nagyon személyes is lett a kollekció. Most egy régi családi síelésből inspirálódtam és onnan jött az egész téli varázs-téli álom hangulat. Ez édesanyám stílusára jellemző, az ő ruházkodása és stílusa ihlette részben a kollekciót. Az ő ruhadarabjai a régi képekről sok ötletet adtak. Próbáltuk úgy összehozni a színeket, hogy legyenek neutrális föld színek, amik hordhatók a mindennapi életben. De amikor a nő nő akar lenni és extrán akar öltözni és ha ki akar tűnni a tömegből, akkor ki tudjon tűnni. Ezért jött be a piros, a babakék és ezek kombinációja, ami szerintem egy nagyon érdekes mix. A leopárd mintán ez a két szín van együtt használva.

Nini catwalk Nini catwalk Nini catwalk

A táskákhoz tervezed a ruhákat vagy fordítva? Mi a menete ennek amikor az ember táskát és ruhát is tervez egyszerre?

Ez egy nagyon jó kérdés. Először is mindig úgy kezdődik, hogy csinálunk egy trend elemzést, hogy most milyen dolgok fontosak egy fashion márkának az életében. A márkám egy ÉN márka, ami azt jelenti hogy mindig olyan dolgokat hozok be ami nagyon személyes és nagyon sokat használok én is. Ezért lett például a sportruházat termékpaletta megalkotva, ami egy laza de csinos viselet. Mivel sokat sportolok és sokat rohangálok és igazából szeretnék egy kényelmes de cool viseletben járkálni, és ez erre van. Az inspiráció keresése után (ami az egésznek a gyökere) következik a színvilág megtalálása és ezeket a márkára jellemző stílusjegyekkel kombinálva kivetítem a ruhákra és a táskákra. Ezért nem mondanám hogy az egyik vagy a másik elsőbbséget élvezne. Viszont az, hogy milyen anyagokat találunk, nagyben befolyásolja azt, hogy mit tudunk elkészíteni.

Nini catwalk Nini catwalk Nini catwalk

A Covid hatására az anyagok terén volt limitáció? Volt olyan anyag amit kevésbé lehetett vagy egyáltalán nem lehetett kapni?

A Covid hatására inkább csak többet kellett várni bizonyos anyagokra. Engem többnyire eddig csak ijesztgettek azzal, hogy nem lesz anyag, de szerencsére mindig volt. Az árak viszont emelkedtek és ez például egy új kihívás volt, amivel szembe kellett néznünk.

Nini catwalk Nini catwalk Nini catwalk

Nini weboldala itt érhető el. Még több interjúért ide kattints!