Home » MERO PETER – 2021. Budapest Central Europian Fashion Week

MERO PETER – 2021. Budapest Central Europian Fashion Week

MERO MERO MERO

MERO PETER

“A MERO ruha egy életérzés, mely megadja Neked azt a luxust, hogy megélhesd az önmagadban rejlő ezer arcú NŐT.”

Interjúalanyom nagyon nagy becsben tart minket Nőket, gondolom ezért és a gyönyörű ruhák miatt is mondhatom, hogy az egyik kedvenc tervezőmről beszélünk. :)

Először is szeretnék gratulálni a bemutatóhoz. Mesélj egy picit az inspirációról.

Most egyértelműen az ünneplés volt a fő inspiráció és hogy végre egy fizikális eseményen vehetünk részt. Nekem lételemem, hogy találkozzak emberekkel, ők megnézhessék az anyagokat, mozgás közben láthassák a ruhákat és ne csak fotókon. Nekem ez olyan mint a színház (szerk.: Balettművészként 10 évig élt Berlinben)

MERO   MERO   MERO

Miben változott a nézőpontod, amióta elkezdted a mentor programot?

Egyértelműen tudatosabb vagyok, a nemzetközi piac megköveteli a következetességet, és ettől kezdve engem ez tudatosságra ösztönzött. Nem változtattam semmit, csak jobban odafigyelek hogy következetes és lekövethető üzenete legyen a márkámnak.

Mesélj kicsit a színvilágról, miért pont ezeket a színeket választottad?

Aranyat szerettem volna mindenképpen, viszont mivel ez egy nyári kollekció, ezért színeket is bele akartam keverni. Imádom a pasztell színeket, de most azt akartam hogy vigyük el egy erősebb irányba, és igazából ezek az anyagok „megtaláltak”, ezért esett a választásom ezekre a színekre.

MERO  MERO arany ruha  MERO

Mikor fogjuk látni ezt a kollekciót az üzletben, mennyi az átfutás egy fashion week és a boltokba kerülés között?

Magyarországon jövő héttől fog megjelenni, külföldön októberben adják le a rendelést és májuban kerül az üzletekbe.

Több nehezebb anyagot is használsz, de közben nagyon lágy esésűeket is. Hogy jött, hogy egy kollekción belül ezt a két típust kevered?

Lehet hogy végletes vagyok kicsit. Imádom a mozgást, a nehéz anyagoknak teljesen más a mozgása, azt is szeretem ebben, hogy ez ellen nem tudsz mit tenni. Ezzel ellentétben a könnyed anyagoknál nem tudod megállítani, hogy ne repüljön, és ezért mindkettőnek meg akarom erősíteni azt az oldalát, amit képvisel, ezért szeretem. A semmitmondó anyagokat általában elkerülöm.