Home » Evelin Fink – Budapest Central Europian Fashion Week

Evelin Fink – Budapest Central Europian Fashion Week

Újra Evelin Fink és újra Budapest Central Europian Fashion Week. A szeptember elejére hozott esemény, ettől a szezontól kezdve beilleszkedik a világ divatnaptárába. Ahogy azt megszokhattuk ütős kollekcióval rukkolt elő Evelin.

Szeretnék érdeklődni, hogy mi volt az inspirácicója a mostani kollekciónak?

Mindig a nő a központi téma, a nőknek a sokszínűsége. Most a női minőségben rejlő kíváncsiség és a felfedezőszellem volt a fókuszban, mert eben a rohanó, folyamatosan változó világunkban szükség van arra, hogy pozitívan tudjuk navigálni a mindennapjainkat. Ezért is erre helyeztem a fókuszt, közben a múlt és a jövő találkozik a kollekcióban, mert a múltunknak a tiszteletére is szeretnék felhívni a figyelmet a kollekción keresztül. Ezért dolgoztam a Goldberg textilgyár ikonikus mintáival és abból dolgoztam át és terveztem újra
egy grafikát, ami az új utak lehetőségét szimbolizálja számomra. Ezek a szertefutó, perspektivikus sturkutált vonalak kavalkádjával és ezáltal, (hogy ez az új lehetőségeket
szimbolizálja) szeretnék új inspirációt adni azon nők számámra, akik szeretik a saját útjukat járni és bátran térnek le a megszokott itinerektől az új felfedezéséért, a kíváncsiságuk által ösztözönve.


Láttam ananászbőrt. Most ez maradt a régi? Mert a múltkori kollekciódnál ez még gyakorlati fázisban volt, hogy hogy is fog ez viselkedni, de ezek szerint ez jól bevált.

Szeretek vele dolgozni, de még mindig kísérleti fázisban van, hogy hogy lehet minél jobban használni, mert hiába hogy a bőr alternatívájának lett kitalálva ez az anyag, mégsem úgy
viselkedik, mint a bőr. Egy természetes bőr – a kollekción is látszik-, hogy sokkal finomabbb és puhább az esése, az ananászbőr pedig egy merevebb anyag. Nem is hívhatnánk ananászbőrnek, mert Dr. Carmeh Hijosa aki ezt kitalálta, nem szereti az ananászbőr nevet. Ez egy vegán alternatívája a bőrnek, ez egy nem szőtt textil mondhatjuk így is. Még mindig gyakorlati fázsban van, mert még azt kísérletezzük ki technológiailag hogy hogyan használható a legjobban. Most kicsit levékonyítottam a felületét, másképp viselkedik így az anyag, nem annyira merev. Milyen egyéb anyagokat használtál, esetleg próbáltál-e ki újat? Olyan anyagokkal dolgoztam, amiket már az előző kollekcióban is bevontam, mindenképp csak természetes anyagokkal dolgozom. A valódi bőr és a hernyóselyem mellett a bőr alternatívájaként ez az ananászlevél rostokból készült anyag jelent még meg, a hernyóselyem alternatívájaként pedig a vegán-selyem. Továbbra is ezt használtam, főleg hogy ez tavasz- nyári kolleció, ezért gyapjú és újrahasznosított gyapjú nem szerepelt most a kollekcióban. Milyen volt a mentor program ebben a félévben? Hogy érezted magad benne?
A program lezárult a nyár végével. Ez egy 1 éves időszak volt, ami nagyon sok új és hasznos információt nyújtott a márka építésében. Az volt a célom, hogy kicsit felfrissítsem azt, amik hiányoznak a márkából, ezt pótolni tudjam egy kis segítséggel és vezetéssel. A szakemberek naprakész információkkal nagyon sokat segítettek a fenntarthatóságban, úgyhogy nagyon hasznos volt.

Most hogy lement a fashion week, ilyenkor jön egy kis pihenő vagy ilyenkor folytatódik a munka és most jön a neheze?

Igazából el kell kezdeni a következő kolleciót, mert ha szintén szereténk szerepelni a fashion weeken, akkor február elején újra egy kollekciónak le kell készülnie szóval nincs sok idő pihenni. Mellette iskolára járok, ott is záró félév van. A mindennapi megrendelések, a munka is bejön még ezek mellé,szóval nem nagyon lesz idő pihenni.

Evelin Fink

A mostani Evelin Fink kollekciód mikor lesz elérhető?

A 2023 tavasz-nyár kollekció jövő év elején, március körül lesz elérhető, az évszak indulásával egyszerre.

Korrábbi Evelin Fink bemutatóért kattints a linkre.