1   581
1   603
255   556
2   577
4   559
0   635
2   585
2   584
0   699
Home » Nespresso kollaborációja Chiara Ferragni -val

Nespresso kollaborációja Chiara Ferragni -val

A Nespresso és Chiara Ferragni közös kollaborációja volt a nyár slágere a kávéimádók és a divatőrültek körében. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel én a kollekcióból külföldről tudtam hozatni magamnak ezeket a csodás poharakat. Sajnos a magyar piacra nem érkezett ezekből és így nagyon szomorúan kellett vonalna tudomásul venne, hogy én a kollaborációs kollekcióból kimaradok. Szerencsére egészen Dubaiból repültek ide hozzám ezek a poharak és azóta csak finomabbnak érzem a kávékat belőlük :)
Chiara Ferragani egy nagyon nagy példakép számomra, hiszen nem csak divatikon, saját márkája is van. Ráadásul a vattacukor és a rózsaszín szín szerelmese, tehát rossz ember nem lehet :)
Ahogy eddig már megszokhattuk a Nespressos bejegyzéseimet, így most is hoztam 3receptet, amit kipróbálhattok. Ha az én ötleteimen kívül további recepteket szeretnétek kipróbálni, akkor a Nespresso oldalán sok – sok érdekeséget fedezhettek fel.

Nézzük a recepteket!

nespressoxchiarraferragni pohár

NESPRESSO FREDDO INTENSO TIKI FRISSÍTŐ

Ebben a nyári receptben valósággal robbannak a Freddo Intenso ízei, és távoli, fűszerillatú vidékekre repítik az embert.

Hozzávalók 1 adaghoz:

·         opcionális: friss gyömbér, limehéj

Elkészítés:

Tegyünk 1 nagy jégkockát (30 g) egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Keverjük meg, zárjuk le a shakert, majd rázuk össze erősen. Tegyünk 4 jégkockát (egyenként 30 g) egy nagy üvegpohárba. Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot. Gyűrjünk össze a tenyerünkben 4-5 friss bazsalikomlevelet, és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel. Óvatosan öntsük rá a lehűtött kávét. Dekoráljuk az italt friss gyömbérszeletekkel, limehéjjal és bazsalikomlevéllel.

Tiki szirupot én a Nesspresso oldalán találtam egy Monin szirupkészlet részeként. A csomagban tiki, sáfrány és vaníliaszirup  található. A sáfrány szirup a kövekező receptünkhöz kelleni is fog :)

nespressoxchiarraferragni kollaboráció

NESPRESSO EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO

nespresso kókuszos jeges kávé

 

Ezzel a kókuszos jegeskávéval azonnal a trópusokon érezheted magad.

Hozzávalók 1 adaghoz:

·         egy csipet szárított kókuszpehely

Elkészítés:

Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel.

kókuszos jeges kávé

NESPRESSO – CHIARA FERRAGNI  – „CHIARA ÁLMA” KÁVÉRECEPT

Chiara Ferragni Nespresso ízélményekből kiindulva, megálmodta kedvenc jeges eszpresszóját egy igazán gazdag, kókuszos ízvilággal feldobva. És hogy ezt a kókuszos ízélményt szemet gyönyörködtetővé tegye, Chiara egy csipetnyi vattacukorral koronázta meg. A recept merész, édes és friss: akárcsak ő maga. 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula vagy Vertuo Altissio kávékapszula (40ml) 
  • 4 nagy méretű jégkocka (120g) 
  • 100 ml kókusztej 
  • 4 g rózsaszín cukor
  • Világos rózsaszín vattacukor 

 

Elkészítés:

Tegyünk egy teáskanál rózsaszín cukrot az üvegpohár aljára. Öntsünk rá 100 ml kókusztejet, és keverjük össze a két hozzávalót. Tegyünk 3 nagy jégkockát a pohárba. Egy shakerbe tegyünk 1-2 nagy jégkockát, főzzünk rá 40 ml kávét, és rázzuk össze, majd óvatosan öntsük a pohárba. Díszítsük rózsaszín vattacukorral, vagy alternatívaként egy lekerekített végű fapálcikán 3 rózsaszín, szögletes mályvacukorral.

A vattacukrot a Tiger üzletben vettem, nem tudom holmáshol lehet így készen kapni. Illetve egy fontos dolog, próbáljuk meg úgy tálalni, hogy a vattacukor ne érjen a kávénkhoz mert egyből beleolvad az egész. :)

Chiarra álma - kávé recept