1   545
0   547
0   531
214   618
6   686
0   656
1   880
0   884
0   665
Home » Hozd magad formába kihívás – Avon

Hozd magad formába kihívás – Avon

A Hozd magad formába kihívás tükrözi az arculatváltáson keresztülment  Avon törekvését. Ami elősegíti, hogy a márkával együtt, mi magunk is fejlődjünk. Ilyen volt a ‘hozd magad formába kihívás’ is. Be kell vallani rengeteg segítséget kaptunk ahhoz, hogy sikeresen és tudatosan végig tudjuk csinálni a kihívást,illetve önmagunk gondolkodásmódját ráállítsuk céljaink elérésére. Úgy gondolom hogy ezeket a felkészítő tippeket az életünk egyéb területén is alkalmazhatjuk. Addig is nézzük milyen gondolkodásmód, életstílus és testmozgás kell a változáshoz.

Lássuk a háttéranyagokat!

Hozd magad formába kihívás – Gondolkodásmód

Az első és egyben az egyik legjobb tanácsot Fodor Alexandra pszichológus adta. Ő említette ugyanis a SMART életvezetési módszert. Ezzel a módszerrel a céljainkat hatásosan és okosan tűzhetjük ki és érhetjük el. 5 lépésből áll a mechanizmus. A célunk legyen:

 1. S – specifikusan megfogalmazott, (formába hozni magam)
 2. M – mérhető (1hét)
 3. A – attainable, azaz elérhető (realisztikus cél, amit lehetséges megvalósítani heti 3 bikram jóga órán való részvétel)
 4. R – releváns (én azért szeretném ha a heti 3 bikram jóga edzést megcsinálnám, mert az a testemnek, lelkemnek jót tesz, jobb lesz a közérzetem tőle)
 5. T – time-bound azaz időhöz kötött (amíg a bikram jóga bérletem tart , addig heti 3-szor eljárni, ami két és fél órákat jelent az életemből, azokon a napokon)

Ha szeretnénk egy ilyen SMART módszert összeállítani személyre szabottan, akkor a következő kérdésekre keressünk válaszokat:

 • Mit szeretnénk csinálni, melyik napokon és mennyi időn keresztül?
 • Miben szeretnénk mérni a sikereinket?
 • Miért releváns ez a tevékenység számunkra?

Ha ezeket a dolgokat tisztázzuk magunkban sokkal tudatosabban fogunk nekiállni a céljaik eléréséhez.

Avon - Liiv Shake

Hozd magad formába kihívás – Életstílus

Károlyfi Edit az Avon szépségszakértője is ellátott minket információkkal a táplálkozásunkat illetően.

Az Avon Liiv étrendkiegészítő termékcsalád küldetési célja, hogy rávilágítsanak a szépség, az egészségmegőrzés, a testsúlykontroll, a magabiztosság, a belső harmónia közötti összefüggésekre.

A szépség alapja az egészség, az egészség alapja a megfelelő táplálkozás. Amit érdemes tudni a különböző tápanyagokról:

 • Fehérjék: izmok, bőr, haj, köröm,csontosk felépítésében játszik szerepet
 • Szénhidrátok: tápanyag az agy és az izmok számára, energiaforrásként szolgálnak
 • Zsírok: védelmi funkciót látnak el, emellett vitaminok és tápanyagok hordozói
 • Vitaminok: fontosak a sejtek regenerálásához, valamint az immunrendszer megfelelő működéséhez
 • Ásványi anyagok: fontosak a szívműködéshez, csontok és fogak épsége szempontjából
 • Víz: biztosítja a vér- és nyirokkeringést, a salakanyagok kiürítését, a megfelelő agyműködést és a hidratáltságot

Az Avon Liiv shake tartalmaz 25féle vitamint. Ezt a port belekeverve bármilyen turmixba, akár főétkezések helyettesítőjeként is választhatjuk. Ezzel is biztosítva a szervezetünk számára szükséges tápanyagokat.

A fotón látható egy recept, amit nagyon megszerettem az elmúlt egy hétben. Szívből ajánlom Mindenkinek. Természetesen kreatívkodhatunk magunktól is és saját recepteket is összeállíthatunk. Ilyen volt a tulipános shakem amit a múltban készítettem. :)

A víz fogyasztása nagyon fontos szervezetünk számára. Ha a napi 2-3 liter folyadékot bevisszük és ezt ráadásul víz formájában tesszük, akkor nincs miért aggódnunk. Ehhez szerintem a legjobb trükk, ha beszerzünk egy legalább egy literes kulacsot, ami mindig kéznél van. Van egy fél literes pöttyös poharam, hogy télen amikor bejön a teázási időszak ne kelljen kétpercenként felállnom az asztalomtól, mondván, hogy elfogyott a teám. Ez egy aprócska dolognak tűnik, de nagyon hatásos. Egyszerűen elfelejtünk inni ha nem látjuk a kulacsunkat. Legalábbis velem ez gyakran előfordul. Ezért is örültem nagyon a LiiV Kulacsnak, ami 1 literes. Az ilyen kulacsokba csak vizet szoktam tenni, így nem büdösödik be és sokáig ki tudom használni funkciójukat.

Ha még nem tudjuk a napi folyadékbevitelt sima vízből kinyerni, az Avon Aloe Vera, zöld tea és gyömbér italkoncentrátuma nagy segítséget nyújthat ebben.

 

Avon Liiv Shake recept

Hozd magad formába kihívás – Testmozgás

Pancsó Gergő, tréner és aerobic oktatótól is kaptunk tanácsokat. Ő arra hívta fel a figyelmünket, hogy mindenkinek más a célja és más testmozgást szeret. Meg kell találnunk azt az edzésformát, ami nekünk beválik és amit szeretünk. 16év versenysport után nekem a nagy szerelem a bikram jóga lett. Ez a két és fél órát igénylő tevékenység nem csak fizikailag de lelkileg is feltölt. Ezzel kipipálom az “énidő” fogalmát is és sokkal jobban érzem magam minden egyes alkalommal, amikor a kitűzött edzésre elmentem és végigcsináltam.

Fontos arra figyelni, hogy minden egyes ember más és más. Különböző a múltunk és az aktuális élethelyzetünk és ezeket szempontokat is figyelembe kell venni egy edzésterv és az ezzel járó életstílus kialakításánál.

A testmozgás általános  jótékony hatásai:

 • Javít az általános állóképességünkön
 • Fokozza a szervezetünk anyagcseréjét
 • Növeli a stressztűrő képességünket és az alvásunk minősőgét is javítja
 • Nő a tüdőkapacitásunk, javul a légzésünk
 • Erősödik az immunrendszerünk
 • Jobb lesz a közérzetünk, ezzel együtt a kisugárzásunk is
 • Jobb lesz a szervezetünk állóképessége, így a betegségekkel szembeni ellenálló képességünk
 • Jó hatással van a szív és keringési rendszerünkre, javul a vérnyomásunk
 • Jobb lesz a megjelenésünk ezáltal a magabiztosságunk is megerősödik
 • Jobb lesz a teherbírásunk és a koncentráció képességünk

Avon Liiv kihívás