Home » Dior Diorific napszemüveg

Dior Diorific napszemüveg

CHRISTIAN DIOR Diorific 1 N napszemüveg

MAISON DIOR történelme

A francia tervező 1947 -ben forradalmasította a női divatot az első haute couture kollekciójával. Az általa tervezett ruhadarabok teljesen elszakadtak a háború divatjától. Dior magasztalta a nőiességet, kreatív szabászati megoldásokkal alakított ki új formákat (fűző nélküli karcsú derék), kicsavarva a derekat és kinyitva a szoknyát, mint egy virág a szirmait. A „Corolle” névre keresztelt kollekció, ami pártát jelent „New Look” néven terjedt el, mert Carmel Snow, a Harper’s Bazar főszerkesztője nevezte így a kollekciót ezzel is kiemelve új forradalmi megjelenését. Azóta is Christian Dior divatháza nagyon nőies és elegáns, és ugyanolyan kifinomultak a kiegészítői mint ruházati vonala. Christian Dior nem csak a cég megalapítója de innovatív vállalkozó is volt. Harmadik féltől származó céggel forgalmaztatta parfümjeit és szemüvegeit is. Az 1950-es években Monroe Levoy által alapított Tura New York-i cég forgalmazta Dior napszemüvegeit. A Tura szemüveg nagy divatos kiegészítő volt és egyben egy műalkotás is. Vésett fémből készült, ékszer berakásokkal, csakis a vevők nagyon elit csoportja számára.

Tura szemüveg

DIOR szemüveg OPTYL

1969 -ben a német szemüveggyártó, Wilhelm Anger, az Optyl International alapítója megszerezhette a Dior engedélyét, és forradalmasította szemüvegének gyártását. A saját találmánya szerinti, könnyű, hőre keményedő műanyag, az Optyl segítségével a luxus napszemüvegeket könnyebben hozzáférhető tartozékká alakította át. Ezek már akár a mindennapi életben használható szemüvegek voltak. Ennek az anyagnak a tulajdonságai lehetővé tették a modellek széles skáláját is, kezdve a széles és eredeti vonalakkal, az addig ismeretlen színekkel és az átlátszó, barna, zöld és szürke színekkel, amelyek továbbra is jellemzik Dior elegáns és kifinomult stílusát. Wilhelm megalkotta a “Dress your face” szlogent vagyis “Öltöztesd az arcod” és nyugodtan mondhatjuk, hogy a Christian Dior szemüveg fényűző szemüvegcsaládnak számított. Már a hetvenes évek közepén a Dior szemüvegek uralták az optikai iparágat, és ez folyamatosan bővült az 1990-es évekig. Az 1980 -as évek Monsieur szériája volt a legsikeresebb vonal. Ezek elegáns férfi szemüvegek beírták magukat a történelembe.

1996 -ban a Dior szemüveg gyártására vonatkozó engedélyt 2020 -ig a Safilo Group kapta meg. 2021-től az LVMH hivatalosan is átruházta a Dior szemüvegek tervezésének, gyártásának és forgalmazásának engedélyét a Théliosra. („Théia”, a látás istennője és a „Hélios”, a napisten fracia nevéből kialakított szó)

Dior Diorific 1 napszemüveg

DIORIFIC 1N 3C0/85

A Dior Diorific 1N 3C0/85 napszemüveg egy elegáns teljes keretes modell a kortárs designer szemüvegek legfrissebb divatját követi. A cateye keret teszi a Dior DIORIFIC1N modellt tökéletes választássá kerek, ovális és szív alakú arcformával rendelkezők számára. Így teljesen jól passzol az én arcformámhoz is. A keret anyaga könnyű műanyag, ami kivételes megbízhatóságot és tartósságot ad. A lencséket a káros UV A és UV B sugarak elleni 100%-os védelemre tervezték. A lencsék színe Havana színű, ami azt jelenti, hogy egy sötétebb és egy világosabb barna árnyalat keveredik a lencséken. A keret színe fehér és arany. A szemüveg szárának színe zöld. Teljes keretes, ami azt jelenti, hogy a lencséket teljesen körülöleli a keret. A keret gyártási anyaga az Optyl. A keret egy picit oversized. Az orr részén két kis szilikon orrpárna segíti, hogy a szemüveg kényelmesen közel legyen az arcunkhoz. A szemüveget Olaszországban gyártották a Safilo gyártó égisze alatt.

Dior Diorific napszemüveg Dior Diorific - Dior keret Dior Diorific 1N 3C085 napszemüveg Dior Diorific Dior Diorific - made in Italy