Home » Yves Rocher Solaire Peau Parfaite

Yves Rocher Solaire Peau Parfaite

Napos idő melletti ápoltság

Yves Rocher Solaire Peau Parfaite – A forróságban különösen fontos, hogy még több figyelmet szenteljünk a bőrünknek, ami ilyenkor extra hidratálásra és könnyed textúrákra szomjazik. 

A szép és egészséges bőr alapja a megfelelő hidratáltság, amelyet két tényező határoz meg: a megfelelő bőrápoló készítmények használata és az elegendő mennyiségű vízfogyasztás. Különösen igaz ez nyáron, amikor a szélsőséges időjárás próbára teszi a felhám természetes ellenállóképességét. A napi 2-3L víz a belső hidratáltságért felelős, de ugyanilyen fontos kívülről is hidratálnunk a bőrünk felszínét.

 

Yves Rocher Solaire Peau Parfaite termékcsalád

Napozás előtt/közben

Test

Hidratáló naptej tengerparti iringó kivonatban tartalmaz, amely serkenti a bőr melanintermelését és a sejtmegújulást, erősíti a bőr természetes védő képességét a napfény negatív hatásaival szemben. Ami elsőre megfogott az az illata volt, régebben a Monoi de Tahiti bejegyzésemben írtam a száraz olajról, aminek csillámos hatása van a bőrön és fantasztikus illata. Ennek a termékcsaládnak is ez a nagyon kellemes illat jutott, amit én nagyon szeretek. Az olajat azóta is használom főleg nyáron és így a két termékcsalád jól össze is illik. A naptej vízálló és nagyon gyorsan beszívódik a bőrömbe.

Arc

Fontos, hogy a nyár kezdetével hozzászoktassuk bőrünket a napsugárzáshoz. Napi 10 perccel kezdjük, majd naponta ugyanennyivel növeljük a napozással töltött időt. Ne feledjük, hogy napi 1,5 óránál nem ajánlott több időt napozással tölteni. A jó minőségű krémek használata mellett is figyeljünk arra, hogy 12 és 16óra között nem ajánlott a napozás semmilyen formában. Fontos, hogy tudatosan, vigyázzunk a bőrünkre, hogy később ne érjen minket váratlan meglepetés.

Nyáron az arcunk fényvédelme az egyik legfontosabb dolog. Az Anti Age arcápoló 50-es fényvédő faktorral óvja a bőrt a nap káros sugarai ellen és ezzel az öregedési folyamatoktól is amit a nap okoz. Hidratál, ami szerintem az egyik legfontosabb dolog bármikor, amikor arckrémet használunk. Már régebben is gondoltam arra, mielőtt még az SPF-es arckrémek bejöttek a köztudatba, hogy igazából nyáron naptejes arccal kellene védekeznünk a káros sugarak ellen hétköznapokon is nem csak a vízpart szélén. Lehet, akkor sejtettem valamit :) mert ezt a terméket nyugodtan használhatjuk minden nap a nagyobb védelem érdekében. :)

Tippek, tanácsok

  • A sárgarépában, sárgadinnyében megtalálható karotinoidok tartósabbá teszik a vitaminok hatását, erőteljes antioxidánsok, lassítják az öregedési folyamatokat és felelősek a szép bőrszín kialakításáért. Köztük a legfontosabb a béta-karotin, amely védi a bőrt a napsugárzás káros hatásaival szemben, hozzájárul a bőr megfelelő működéséhez és védi a hámréteget.
  • A rendszeres radírozással felfrissítjük a fáradt bőrt és előkészíthetjük a tápláló termékek hatékonyabb beszívódására. Az arc bőre gyengédebb radírt igényel, míg a testre használhatunk durvább szemcse méretűeket, erőteljesebb fajtákat is. Tévhit, hogy bőrünknek jót tesz a mindennapi radírozás; maximum heti egy alkalommal ajánlott.
  • Fontos, hogy a nyári szezonban ne használjunk hámlasztókat a fényérzékenyítő hatásuk miatt. A hámlasztást csak ősztől-tavaszig ajánlják a kozmetikusok, hogy a káros napsugarak ne ártsanak a bőrünknek.

Solaire peau parfaite heart

Napozás után

Test

Fontos, hogy bőrünkre ne csak a napozás alatt, de utána is figyeljünk. Mindegy mennyire vagyunk elővigyázatosak a közvetlen napsugárzás egy megerőltető folyamat a bőrünk szempontjából. Így ebben az időszakban extra hidratáltságra van szükség. A Napozás utáni 3 az 1-ben hidratáló testápoló nem ragad és ez egy nagyon nyomós érv mellette, hiszen ilyen melegben még kevésbé szeretünk bármit is a bőrünkön elviselni. Gyorsan felszívódik és igazából, amin nem lehet túllépni az az illata. :)

Arc

A Napozás utáni bőrszépítő anti age arcápoló termék színezék-, parabén- és ásványi olaj mentes. Kiszerelésének köszönhetően, minden táskában elfér. Kupakjának fejét elfordítva nyitjuk és zárjuk a tetejét, így sosem érhet minket arcápolós baleset a táskánk mélyén.

Nagyon szépen köszönöm az Yves Rocher pr csapatának ezt a termékcsaládot! Nagyon nagy hasznát veszem a nyári forróságban és örülök, hogy fokozottan figyelek bőröm egészségének megtartására ezekkel a termékekkel.