1   554
2   562
1   549
0   549
0   538
236   627
6   685
0   660
1   861
Home » Lábápolás – sarokreszelés Notino

Lábápolás – sarokreszelés Notino

Végre őrületes meleg van, ami indokolja a nyitott lábbeliket és ezáltal a lábápolás, sarokreszelés is előtérbe került. A lábápolás télen – nyáron fontos, de a hőségben többet beszélünk róla, hiszen ‘mindenki’ látja, amit eddig cipő rejtegetett.

Lábápolás

A szép lábkörmöket a rendszeres pedikűrözéssel érhetjük el, ami szerencsére egyre elterjedtebb és ma már a manikűrözés népszerűségével vetekszik. Viszont még mindig nem fordítunk elég figyelmet a talpunkon keletkező bőrkeményedésekre, sarkunk repedezett felületére. Nagyon lehangoló az, amikor egy szép lánynak/fiúnak ápolt és rendezett megjelenése van, de kiderül, hogy bizonyos testrészei ápolását teljesen elhanyagolja.

Scholl elektromos sarokreszelő

A lábápolás legkritikusabb fókuszcsoportja a magassarkút viselők kategóriája. Hiszen aki olyan szerelmes a cipőkbe, mint az XX kromoszómával rendelkezők 99%-a, akkor az képes a legfaramucibb lábbelibe is beleerőltetni a lábfejét. Csak a pillanatnyi életérzés miatt. Ilyenek például a Louboutin cipőt viselő emberek, a tervező Christian Louboutin is nyilatkozta

“az a nő, aki azt mondja, hogy az általam tervezett cipők kényelmesek, az hazudik…”.

Ahhoz, hogy nyugott szívvel lehessünk a cipők szerelmesei, egy fokozott lábápolási rutint kell bevezetnünk a mindennapjainkba. Ahhoz, pedig hogy a szeszélyességen  túl górcső alá helyezzük az egészséget is, tudni kell, hogy a lábon különböző reflexológiai pontok is vannak. Ezekre jobb nagyobb figyelmet fordítani a teljes test jólétéért.

Scholl sarokreszelő

A lábápolás, sarokreszelés rutinomat egy jó lábfürdő előzi meg. Itt kiáztatom a lábamat, ami körül-belül 10percet vesz igénybe. Majd egy radírozó krémmel átmosom a lábamat. Ha ezzel megvagyok, akkor készítettem elő a lábfejem a száraz lábapolásra.

Sarokreszelés

A sarkunk szépségének és egészségének megőrzésére többféle sarokreszelő közül választhatunk. Nekem Scholl Velvet Smooth elektromos sarokreszelőm van. Pár perc alatt végezni is szoktam a bőrkeményedések eltávolításával. Szeretem ezt a procedúrát mert gyors és praktikus. Csak száraz lábfejen szabad használni a gépet és utána érdemes áttörölni a lábat hogy az elhalt bőrmaradványokat eltávolítsuk. Ezután hidratáló krémmel szoktam bekenni a megtisztított felületet. Havonta kétszer egy – egy lábmaszkot is fel szoktam helyezni, ezeknek koncentrált hatásuk van a talpunk bőrfelületén.

A lábápolás számomra sokat elárul az emberek magatartásáról, igényességéről ezért én is komolyabban veszem :) Nyáron a nyitott cipők is ösztönöznek arra, hogy ez mindenkinél előtérbe kerüljön. Ellenben ne felejtsük el, hogy az igényesség és az egészség nem csak akkor fontos ha szem előtt van.

Scholl Velvet sarokreszelő