Street Food Pont

HU:

Múlt hét csütörtökön a Street Food PONTban jártam. Ez a hangulatos kis hely a Duna Plázaban található és hitvallása, hogy “lehet finom is, ami gyorsan kész”, hogy erről meggyőződjek 4fogást  rendeltem.

A street foodról elsőre a hamburger jut eszébe az embernek, ezért az volt az első amit megkóstoltam. Még sosem próbáltam ki a vegetáriánus hamburgereket, így épp itt volt az ideje.
Ennek a burgernek a vega pogácsája nagyon finom, nem eléggé fűszeres nekem, viszont én magát a szezám magos vega töltetet tudnám elképzelni krumplival, nem pedig hamburgerben. Nagyon érdekes volt, nem tudom eldönteni, hogy mennyire szeretem a vegetáriánus ételeket, igazából hangulatfüggő ez nálam :)

Bár a hely neve nem PONT a tésztákat emeli ki de engem igazából a Crema Di Basilico fogott meg. Az olasz tésztát helyben gyúrják. Máris látjuk hogy, nem egy szokványos gyorsétteremről van szó. A formát mi magunk választhatjuk ki a fusilli, giggli, casarecce, spaghetti, mafaldine, rigati, és a tagliatelle közül. Természetesen én ezt mindig a Chefre bízom :) Az ízkavalkádot a bazsalikom, pirított fenyőmag, fokhagyma, olívaolaj, a koktél paradicsom – amit, sokkal jobban szeretek, mint a szokásos paradicsomot – mascarpone, mozzarella és Grana Padana adja. Igen, jól írtam a Grana Padana sajt, mert itt nem spórolnak a minőséggel. Leírhatatlanul finom de ki kell próbálni ahhoz, hogy értelmet nyerjen, amit írok :)

Ezen kívűl még két salátát kóstoltam meg, mert nem tudtam dönteni, annyira jól hangzott mindkettőnek a neve. Narancsos – kacsát és a Caprese salátát választottam. Itt a narancsos – kacsa vitte a pálmát. Hogy miért? Nézzük csak meg a leírását: “Grillezett kacsamell csíkok rukkola ágyon naraccsal, bazsalikomos eper öntettel”. Elsőre furának tűnik, de elképesztően finom. A narancs és az eper is élénkítő ízhatást ér el és bár nem vagyok nagy salátás ebben a nagy melegben PONT az ilyen könnyű és frissítő ételekre van szüksége a szervezetünknek.

Összegezve, azt lehetne mondani, amit már eddig is tudtunk, továbbra is húsevő maradok, azon belül pedig tésztás, nagyon sokat tudok enni és önszántamból továbbra sem főznék, de PONT ezért találták ki nekem a Street Food PONT-ot is! :)

Ez a bejegyzés egy kollaboráció a Street Food PONTtal. Természetesen, minden vélemény az enyém.

lines

EN:
I went to Street Food PONT last Thursday. This cozy place is in Duna Plaza and their slogan is “It’s possible to have delicious food which is fast made.” To check this I ordered 4 different dishes. When people hear about street food the first thing they think about is hamburgers, that’s why that was the first thing I tried. I haven’t eaten vegetarian hamburger before so here was the right time and place to do so! This burger itself is very delicious, though not spicy enough for me and I would eat the sesame vega part with some potato, not with hamburger. It was interesting, I wouldn’t say it was bad!

The place’s name does not conjure up the thought of eating pasta, but for me that was the best part. I chose Crema Di Basilico. The Italian pasta is made there and was what made us realize that this was no ordinary fast food restaurant. The pasta’s shape we can chose from: fusilli, giggli, casarecce, spaghetti, mafaldine, rigati, and tagliatelle. Of course I always let the Chef chose for me :) For the final taste there was basil, roasted pine nuts, garlic, olive oil, cocktail tomato – which I like more than the normal tomato – mascarpone, mozzarella, and Grana Padana. Yes, I wrote Grana Padana cheese because they aren’t skimping on the quality. I can’t tell you how good it is, you have to try to understand :) what I am talking about, but I highly recommend this food.
I also ordered two salads because I couldn’t choose between them. Duck with orange and Caprese salad. The winner was the duck with orange. Why? Lets see what is the description of that: “grilled duck breast on a ruccola bed with orange and a basil strawberry dresser”. The first bite was weird, but after that it was truly amazing. The orange and the strawberry makes it so refreshing and I am not a big fan of salads but this is what our body system needs in this hot weather; light and refreshing things.
My summary is what we all knew already. I am a carnivore, my favorite food is pasta, I can eat so much and if it not necessary I am not cooking, but that’s why this restaurant also is totally for me. :)
This post is in collaboration with Street Food PONT – all opinions, as always, are my own!

photo by Csiki Vivien
Special thank you to Stephen Campbell.