Nespresso kávéfőzőm és kedvenc kapszuláim

Idén másodjára szerelmesedek bele a kis kávéfőzőmbe. Először a korona vírus elterjedése alatt leptem meg magam ezzel a kis csodával, a Nespresso-Delonghi Inissia EN80.B kapszulás kávéfőzővel. Már egy highlightot is készítettem az instagramon ennek a topiknak szentelve.

A kávéba 21évesen még Londonban szerettem bele. Ott volt először, hogy nyelviskola után kávézni hívtak az osztálytársak. Persze nem kellett túl sok időnek eltelnie és a cappucino elrabolta a szívem.

Londoni anyukámnál, Tiranánál mindig volt kapszulás kávé de valahogy az a kényelem, amibe belecsöppenünk és nem pedig magunk által teremtjük, az nem is olyan emlékezetes.

9évvel később és rengeteg 3 az 1-ben után, áprilisban megérkezett hozzám is a Nespresso kávéfőzője. Az instagramon lehetett követni, hogy mennyire oda meg vissza voltam a gépért. Hetekig szemeztem a kávéfőzőkkel, hogy ha egyszer végre ráveszem magam, akkor majd azt a gépet vigyem haza, ami a legjobban illik hozzám és az otthonomhoz.

Természetesen, kiválasztani a megfelelő gépet csak a kezdet, innentől indul el az ember a kávézás igazi útján. :)

Elkezdtem latte artos YouTube videókat nézni és beszereztem minden olyan apró kelléket, amik a kávézást egy magasabb szintre emelik. Hiszen a kávé már a történelem során is luxuscikknek számított. Az ember szánjon magára egy kávézásnyi időt, hogy kicsit felfrissítse magát és utána pöröghet tovább a napja.

A kis gépem kétféle kávét tud készíteni, 40ml-es espressot és 110ml-es hosszú kávét. Ezeket az arányokat érdemes nagyon precízen betartani, mert minden kapszula egy bizonyos vízmennyiség esetén hozza ki a benne rejlő ízvilág legjavát.

A gép vásárlása során egy 14db-os kezdő kapszula bemutató csomagot kaptam és ezzel kezdtem el tesztelni, hogy melyik kávékat szeretem igazán a Nespressotól. :)

Végül 8 kedvencem lett. Ebből 6 Nespresso-s, egy Frei Café-s és egy Jacobs. Vegyük sorra őket.

Természetesen  a Nespresso 6 barista creations kapszula vált a favoritommá; a Vanilla Éclair, Caramel Creme Brulee, Cocoa Truffle – ezek ízesített kapszulák – vaníliás, karamellás és csokis. Ez a három íz espressoként lefőzve, pici tejjel a legfinomabb. Mind a hármat a francia sütemények inspirálták. Cappucino és latte sok tejes 3 barista creations a Chiaro – édes és lágy tejes receptekhez – a Scuro – intenzív tejes receptekhez – és a Corto – nagyon intenzív tejes receptekhez.

Frei Cafe mogyorós kapszulája kompatibilis a Nespresso gépekkel, ez az egyik kedvencek közt is kedvencem. :)

Meg kell említeni a napvégén csak az íze kedvéért fogyasztott, Jacobs koffeinmentes kapszulát is.

Térjünk vissza kicsit a kávéfőzőmhöz. Mivel az áprilisban vásárolt kávéfőzőmet, Édesanyámnak ajándékoztam, ezért Ő és húgom megleptek egy ugyanilyennel a szülinapomon. :)

Így másodjára is nagy volt az öröm és az új lakásba, ahová költöztünk új kávéfőző is került. :) A tejhabosítót pedig bátyámnak köszönhetem. :)

A habosítóról, annyit kell tudni, hogy hideg és meleg tejhabot is készít. A reggeli zombi Andi, mindig hálás, hogy 3perc alatt vagy Ákos, vagy én csodás kávét tudunk készíteni. :)

A Frei Café-s mogyorós lebomló kapszulámat fel szoktam pimpelni egy kis mogyorós krémmel töltött rolettivel, csak, hogy jól induljon a nap vagy a napközbeni pihi legyen még pihentetőbb és édesebb. Tetejére mandulareszeléket szórok és a rolettit bele szoktam mártani a kávémba… :) Ehhez általában meleg tejhabot csináltatok a habosítómmal :)

Hideg habot a Nespresso-s vaníliás kávémhoz szoktam készíteni. Ilyenkor egy espressot főzök és teszek bele vaníliás cukrot (guilty pleasure) :) tetejére fahéjat szórok és a mostani nagy kedvencünkkel a zabos – almás diétás csodával szoktam reggelente fogyasztani. A sütinek a receptjét ebből a blogbejegyzésből tanultam.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem, további kávés receptekért nézd meg az instagram oldalam mert ez egy olyan útvesztő, aminek még csak a kezdetén járunk. :)