0   30
0   43
2   37
0   80
1   55
1   75
0   76
0   51
0   50

Lilipop Caffé

 

HU:

Egy újabb szuper helyet fedeztünk fel Virággal.  Mivel már rég találkoztunk így volt mit megbeszélnünk és ehhez egy igazán hangulatos helyet választottunk. A Lilipop Cafféval már a Marie Claire 10. évfordulójának ünneplésén megismerkedtünk. Azóta tervezzük, hogy ellátogatunk a Nagykovácsiban található  kávézójukba. Végre sikerült összehoznunk és egyáltalán nem bántuk meg a kiutazást. 50perc alatt ki lehet jutni Nagykovácsiba, ami a nyugalom “szigete” Budapesthez képest. :)
A kávézó Nagykovácsi Templom terén található. Első pillantásra hangulatosnak tűnik, de belépve ez az érzés csak erősödik, hiszen a vendéglátás barátságos, kedves így azonnal otthonosan éreztük magunkat.
Brunchunkat egy helyi ajánlattal a cukkinis quiche-sel kezdtem, míg Virág tükörtojást kért salátával. Mivel már a kezdetekben is átadtam a választást a vendéglátóknak, ezért a desszertnél is megmaradtam a ház ajánlatánal, ami a bazsalikumos meggytorta volt, Virág pedig tojás és gluténmentes sós-karamellás tortaszeletet választot. Az érzés páratlan volt, mert minden étel természetes, helyi termelőktől beszerzett friss áruból készül.
Engem a legjobban a fagylaltok nyűgöztek le, hiszen a sok finomság után felfrissülésként kóstoltuk meg a specialitásokat, amiknek már a színezéket(!) nem tartalmazó színkavalkádjuk is elvarázsolt.

lines

EN:

Virág and I found a super place again. We haven’t seen each other for a while so we had to have a girly talk in a cozy place. We have known Lilipop Caffé from the Marie Claire 10th anniversary event and we planned to visit it for a long time now. Finally we did and it worth that 50 mins journey because Nagykovácsi is like a peaceful „island” compare to Budapest. :) The Caffé located in the main square in Nagykovácsi. It seemed nice but that first impression was stronger inside of Lilipop. The place is very cozy, child friendly and have a kind of charm. The people are nice and helpful. I started the brunch with zucchini quiche, Virág got fried eggs with salad and a home-made bun. I asked the speciality in the beginning and when we had dessert I did the same and I got sour cherry cake with basil, Virág chose egg- and gluten-free salty caramel chocolate cake. I can tell you how good that was, which is not a surprise because all food is made of local and bio ingredients! For me the best part was the ice cream. There are many amazing colours without tint(!) and I fall in love immediately.

 

Photo by Virág Bogdándi
All images taken on the Cannon EOS M10