Home » Nubu – 2021. Budapest Central Europian Fashion Week

Nubu – 2021. Budapest Central Europian Fashion Week

Garam Judittal beszélgettem a Nubu tervezőjével, a márkáról és a legújabb kollekció hátteréről a Budapest central Europian Fashion Weeken.

Hosszú évekig dolgoztál Adéllal, most hogyhogy külön utakon folytatjátok?

Egyedül kezdtem el a Nubu márkát építeni, és Adél az egyetemről érkezett hozzám, mint gyakornok. Éveken át dolgoztunk együtt, de végül ő más irányba vitte tovább a pályáját.

Nubu - SS22 (1) Nubu - SS22 Nubu - SS22 (2)

Mi volt az inspiráció, az indíttatás a mostani kollekciónál?

Mindig egy hazai kortárs képzőművész munkáiból vagy inspirációjából merítek ihletet. Most Simon Zsolt József porcelánművész munkái hatottak rám, ezek megjelentek a kollekció printjein, a pántokban, húzásokban és színekben is.  Mivel nagyon jó hangulatúnak érzem együtt a kollekciónkat, ezért is csinálunk tavasszal egy közös kiállítást az Andrássy úti üzletünkben.
Most is van egy másik kiállításunk, amihez pedig Hajó János Munkácsy-és Kossuth díjas művész volt az inspiráció, aki egyben barátunk is.

Nubu - SS22 Nubu - SS22 Nubu - SS22

Ez egy rendszeres kiállítás a Nubu üzletében?

Igen ez most már a második kiállítás, amit az Andrássy úti üzletünkben az aktuális kollekció mellé megszerveztünk.

Nubu - SS22 Nubu - SS22 Nubu - SS22

Milyen hatással volt a covid a Nubu életére?

A covid egy érdekes időszak mindenki életében. Nálam nem állt meg az élet, nagyon intenzív időszakom volt, mert az olimpia miatt elkezdtünk próbálni, de ez elmaradt, így elkezdtünk maszkokat gyártani. Először csak maguknak az olimpikonoknak, de annyira sikeresek lettek a maszkjaink, hogy átálltunk annak a gyártására, így a csapatunk folyamatosan tudott dolgozni. Mindig volt feladatunk, a Covid különböző hullámaiban. Az olimpiai ruhapróbák hol elindultak, hol megszakadtak. Végül tavasztól élesben készíthettünk a formaruhákat, úgyhogy az egy nagyon sűrű időszak volt, nem volt idő pihenésre.
Leköltöztünk Tihanyba, a balatoni házunkba. Ennyi időt még sosem töltöttem ott, mint akkor. Onnan irányítottam a céget, minden nap 14 órákat dolgoztam a szobámból. Az elején hozzá kellett szokni, hogy nem vagyok ott a helyszínen és hogy máshogy kell irányítanom a céget, mint azelőtt. Ez egy nagyon kimerítő időszak volt.
Én asztmás vagyok, a családom kicsit megijedt hogy el ne kapjam a betegséget. De tudták hogy nagyon energikus és aktív ember vagyok, ezért úgy döntöttek hogy távol helyeznek Budapesttől és a stúdiótól. Erre azért volt szükség, nehogy azt gondoljam, hogy bemegyek kicsit dolgozni. De nem bánom hogy távol voltam, mert így ténylegesen többet tudtam a családommal és a kisfiammal együtt lenni.

Nubu - SS22 Nubu - SS22 Nubu - SS22