Home » Remington HydraluxePRO hajvasaló

Remington HydraluxePRO hajvasaló

kivasalt hajam

kivasalt haj

Remington HydraluxePRO hajvasaló

A Remington HydraluxePRO hajvasaló -t két hónapja tesztelem. Ez alatt az idő alatt sokmindenre lettem figyelmes. Ha az embernek van egy csodás gépe, azt csak akkor tudja 100%-ig kihasználni, ha tudása és gyakorlata is van mellette. Mióta megérkezett a hajvasalóm rengeteget tanultam a hajról, a kiegészítők használatáról és fontosságukról.

A Hydraluxe Pro hajvasaló legalacsonyabb hőfoka 150°C. Ezen a hőfokon még nem tud hideg párát fújni a hajunkra a gép, mert a hideg pára legalacsonyabb hője 170°C. Nekem ez a hőfok az ideális a hajam egyenesítéséhez. A gépet rendkívül egyszerű kezelni. A Remington HydraluxePRO hajvasaló-hoz egy pipetta és egy hővédő sapka tartozik. A pipettával tudjuk a tartályt feltölteni desztillált vízzel, így nem vízkövesedik el a gépünk és még hosszabb ideig tud szolgálni minket. Viszont a hajvasalás nem itt kezdődik.

Remington HydraluxePro hideg párás hajvasaló

Hajvasalás előtti előkészületek

Miközben kutattam mit hogyan érdemes a hajvasalásnál csinálni, hogy minél hatékonyabbak legyünk, eljutottam a kezdetekig, ami pedig a hajmosásnál kezdődik. Hajmosásnál a főleg a fejbőrt kell megmosni és átmasszírozni, mert a hajvégünk a sampon lemosásánál úgyis megtisztul. A vizes haj a legérzékenyebb ezt nem szabad törölközővel átdörzsölni, mert ekkor a hajunk szerkezete sokat sérülhet. Hajszárítás előtt a törölközőszáraz hajat érdemes hővédővel befújni. Ehhez én az Isana Style 2 Create hővédőt használom. Ez 220°C-ig védi a haj szerkezetét a magas hőtől. Az ilyen hővédőket száraz hajra nem szabad fújni, így én mindig hajmosás és szárítás után vasalom a hajamat, ezzel is segítve a szerkezetének megvédését.

hydraluxe pro hajvasaló

Remington HydraluxePRO hajvasaló – Hajvasalás

Hajszárítás után pedig el is kezdődhet a vasalás. Ehhez beszereztem egy antisztatikus és hőálló fésűt, hiszen a legeredményesebb vasalást úgy tudjuk elérni, hogy a tincset amit simítunk előtte átfésüljük. Akár össze is foghatjuk a fésűt a vasalóval úgy, hogy a fésű legyen elöl, így semmiképp sem fogunk “ráncot”, hullámot vasalni a hajunkba. Az egyenesítést mindig az alsó tincsekkel kezdem, mert ezek nekem a leghullámosabbak. Mindig akkor jövök rá, hogy az én hajam milyen hosszú, amikor elkezdem kiegyenesíteni. :) Viszont ezt a felfedezést nagyban megkönnyíti a Hydraluxe Pro kábeljének forgása. Ez egy ici-pici terméktulajdonságnak tűnik, de nem szabad lebecsülni mert ennek köszönhetően a hajvasaló sokkal könnyebben kézre áll, mint olyan vasalók esetében, ahol a kábelek mozgástere limitálva van. Miután alulról felfele haladva végig vasaltuk a  hajunkat, jön a hajtövek emelése amihez én a got2b power ful hajtőemelőt használom. Ettől a kis készítménytől (ami olyan mint egy hintőpor) a hajtövek megemelkednek és nem lesz az egész fejünk olyan lelapult.

hajvasalási eszközök

Remington HydraluxePRO hajvasaló – Göndörítés

A hajvasalók ma már nem csak egyenesítésre használhatóak. Nagy gyakorlatot kíván de az eredmény önmagáért beszél. Ezek a loknik vékonyszálú haj esetében is magasabb hőfokot igényelnek. A Hydraluxe Pro működéséhez nem feltétel, hogy bekapcsoljuk a hideg pára funkciót. Göndörítéshez én nem használtam ezt a tulajdonságát. Természetesen a hővédő spray használata emiatt még jobban felértékelődik ebben az esetben. A loknikat- akár az egyenesítést- alulról kezdem. A befogott tincset magam felé fodítva végigsimítom és ez a mozdulat gyönyörű loknikat eredményez. Nem mondom, hogy nem időigényes de természetesen minél nagyobb gyakorlat van a kezünkben, annál rövidebb idő alatt megvan a hajkoronánk. :)

Az eredményként pedig csodás hercegnős loknikat kapunk. Szerintem sokan nem tudják, vagy ha tudják is de nem használják a hajvasalójukat loknik készítésére. Szerettem volna megmutatni, hogy bár tényleg nem egyszerű, de egyáltalán nem lehetetlen ily módon többet kihozni a hajvasalónkból. Hosszabb göndörséget okoz, ha az ujjunk köré csavart loknikat megfújjuk és ebben az állapotban hagyjuk kihűlni. Megnövelhetjük a fáradtságos munkánk gyümölcsét, ha a kész eredményt hajlakkal fixáljuk. :)

hajvasalóval készített loknik

Összességében szerintem egy nagyon praktikus és jól kihasználható hajvasalóról van szó. A haj egészségét amennyire csak tudjuk megvédjük, miközben a kreativitásunkat is jól kihasználhatjuk. Remek választás ha ezek az értékek, mint az egészség és a kreativitás  fontos számunkra.

Remington HydraluxePro hajvasaló

Köszönöm szépen a Remington csapatának ezt a fantasztikus gépet és azt a hajápolási és formázási kreativitást, amit ez a gép indított el nálam.