Home » Cukovy – AW22 Budapest Central Europian Fashion Week

Cukovy – AW22 Budapest Central Europian Fashion Week

Poprádi Flórával beszélgettem a Cukovy bemutató után.

Először is hadd gratuláljak neked. Mesélj kicsit az inspirációról.

Szezonról szerzonra egy rebellis és kalandvágyó nőt álmodok meg. Neki az utazásait és az életét képzelem el Ez az ami megalkotja a hangulatát az egész kollekciómnak. Ebben a szerzonban nem használtam annyi színt, Mivel ez egy őszi-téli kollekció, ezért kicsit sötétebb, hidegebb színek jelentek meg. Nagyon fontos volt számomra, hogy a Cukovyra jellemző élén szín és mintavilág megjelenjen. A hot pink, a piros és a rózsaszín dobta fel ezt a hidegebb színskálát. Ebben a szezonban először csináltunk egy image darabot, amit régi kollekcióból összegyűjtött kabátok újrahasznosításával kezdtünk, majd upcycling folyamatban vetettük alá. Mivel fontos volt számomra hogy a manualitás is megjelenjen, ezért úgy döntöttem hogy az egyetlen mintás ruhadarabon én, saját kezűleg készítsem el a mintát. Ez azért volt kiemelkedő, mert eddig csak digitálisan készítettem a mintákat.

Cukovy catwalk Cukovy catwalk Cukovy catwalk

A lábszárvédők is elérhetőek lesznek vagy ez inkább a show része volt?

Nem gondoltam hogy ilyen népszerű lesz, ezért lehet, hogy később elérhető lesz. Ez úgy jött, hogy a kabátok elemei cserélhetőek. Az ujja és a kapucni is cserélhető, és ez ad egyfajta játékosságot neki.  Innen jött az ötlet, hogy hogy tudjuk még elhelyezni ezeket a mozgatható darabokat, és feltettük a lábra, show-elemként. Általában az összes styling elemet mi készítjük a stúdióban. Mint például a szemüvegeket, és most a lábszárvédőket is. Célunk az volt, hogy egy nagyon erős látvány fogadja a nézőket, és hogy azonnal egy hideg tájon lévő expedíción érezzék magukat.

Cukovy catwalk Cukovy catwalk Cukovy catwalk

A mentorprogramban te is benne voltál. Mit adott ez neked, mi volt az amin változtattál azóta?

Bernáth Sárával volt egy kurzusunk, amin a brandbook-ot állítottuk össze. Nekem ez volt a legfontosabb dolog, amit a mentorprogram alatt megcsináltam. Azóta nagyon sokat fejlődött a márka, de mindig vissza tudtunk tekinteni a fő inspirációhoz és irányvezetőhöz, ami ma is ez a könyv. Ez alapozta meg a márka kommunikációját, a marketing stratégiáját és az egész látványát is.

Cukovy catwalk Cukovy catwalk Cukovy catwalk

A márka honlapját itt találhatjátok. Még több interjúért ide kattints!