0   55
1   56
3   89
48   118
24   111
9   732
1   371
2   422
4   559

Why do I like blogging?

HU:

A KEZDET

Vegyünk mindent szépen sorba. Hogy is kezdődött nálam a blogolás?
Ott álltam 18 évesen teljesen beleszerelmesedve a számítógépembe és az internetbe. Nagyon tetszett, hogy bár amatőr módon de tudtam kezelni a html kódokat, és bár nem is voltam programozó mégis nagyon sok dolgot megértettem a weboldal szerkesztéses dolgokból.
Ez volt az egyik része a kezdetnek a másik pedig az, hogy annak ellenére, hogy az ELTE büszke kémia szakos hallgatója voltam a divattal először egy stylist tanfolyamon majd egy OKJ-s tervezői képzésen keresztül ismerkedtem meg egyre mélyebben.

2013-ban írtam meg életem első posztját és ekkor találtam ki a Stílus a gardróbban nevet is. Nem született sok bejegyzésem, és teljesen rendszertelenül írtam, de természetesen csakis 100% szerelemből. Voltam olyan szerencsés, hogy kint lehettem a dániai Fashion Weeken és a londoni életemről is írtam pár divat összefoglalót.

Ekkor természetesen a fotóim még nem csak kis felbontásúak, de némelyik még pixeles is volt. :)

Majd valahogy az egész blog eltűnt az életemből.

FASHIONFAVE

Amikor Londonban voltam, egyre közelebb kerültem a divathoz és tudtam, hogy a kémiához már sosem fogok olyan közel kerülni, mint előtte.
Találtam egy felhívást miszerint a Fashionfave bloggereket keres és újra felcsillant a szemem, hogy írjak. Viszont ez már teljesen más volt. Heti két bejegyzést kellett írni, nem csak divatról hanem sztárokról is. Hamar rájöttem, hogy a KELL megöli a kreativitásomat és a sztárvilág nem az én asztalom. Ennek ellenére nagyon hálás vagyok Nekik, amiért lehetőséget kaptam és tetszettek is az írásaim de éreztem, hogy ez nem az én utam.

VISSZA A BLOGOLÁSHOZ

2016-ban már volt egy tervezői és egy női szabó szakmám és első éves formatervező mérnök voltam az Óbudai Egyetemen. Úgy éreztem a divathoz való kötődésem egyre nagyobb és nagyobb, így visszatértem a szögre akasztott Stílus a gardróbban blogomhoz és azóta nincs is megállás. :)

 

MIRE JÓ EGY BLOG?

Örökös fejlődésre bíztat.
Az én tapasztalatom az, hogy ma már annyi jó dolgot tanul az ember (teljesen iskola függő vagyok, jó értelemben) majd végül nem tudja használni azt a sok jó tudást, amit élete során összegyűjtött.
Gondoljunk csak bele miközben keressük önmagunkat, tanulunk egy csomó érdekes dolgot (html kódok) és ha nem lenne a blogom, akkor már nem is emlékeznék rá, hogy ezt is tanultam valamikor…
Itt ezen a felületen, ha az ember lánya fejlődni szeretne, sokkal többre van szükség, mint pár jó fotóra (persze az is nagyon fontos). Fontos a fotó minősége, az egységes szerkesztése a blog arculatának. Használni kell különböző programokat, fotózásnál meg kell tanulni beállítani a fényeket, retusálni kell az apróbb hibákat. Mind – mind olyan dolog, aminek a nagy részét a blogolásom miatt/alatt tanultam/tanulom meg. Nem mellesleg a múltban megszerzett html tudásomnak is hasznát vettem. Idén az egytemen Photoshopot tanultam, Oravecz Zoltán MOME-s tanártól fotózást tanultam, minden egyes fotósorozat készítésnél tanulok valami újat és szerintem ez szenzációs. :) A lényeg nem azon van, hogy elsőre legyen minden tökéletes, hanem a fejlődésen.
Egy blog, mint egy kis gyermek, tudásunkkal együtt “növekszik”- és én ezért szeretek blogolni. :)

 

Photo: Regina Tóth

F&F jumpsuit
M.A.C. Candy Yum Yum lipstick
Pure Light hidratáló alapozó
FURLA METROPOLIS
The ONE Wonder Lash Bold intenzív szempillaspirál
The ONE kontúrozó paletta
F&F jumpsuit
M.A.C. Candy Yum Yum lipstick
Pure Light hidratáló alapozó
FURLA METROPOLIS
The ONE Wonder Lash Bold intenzív szempillaspirál
The ONE kontúrozó paletta
F&F jumpsuit
M.A.C. Candy Yum Yum lipstick
Pure Light hidratáló alapozó
FURLA METROPOLIS
The ONE Wonder Lash Bold intenzív szempillaspirál
The ONE kontúrozó paletta